En kall vinterdag finns det ingen bättre frukost än våfflor. Varför inte även välja våfflor efter en skidtur?
Tillagning
Smet
1. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och socker.
2. Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt smör.
3. Vispa vispgrädden. Du kan blanda i 1 tsk socker för extra sötma.
4. Värm våffeljärnet och pensla med lite smör så att våfflorna inte fastnar i järnet.
5. Grädda våfflorna i 5-8 minuter beroende på järnet. Servera våfflorna med vispad grädde och valfri sylt.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
Våffelsmet
3,5 dl | Vetemjöl |
2 tsk | Bakpulver |
1 msk | Socker |
2 st | Ägg |
4 dl | Mjölk |
100 g | Smält smör |
Topping
8 msk | Aprikossylt |
8 msk | Hallonsylt |
2 dl | Vispgrädde |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar