Krämig havtornsglass

Havtorn gör sig väl i glass där de syrliga bären bryter mot gräddsmaken.

Skrivet av Sofie Sergelius
6 Portioner
00:20
00:30
Medel

Tillagning

1. Koka upp apelsinsaften i en liten kastrull på medelvärme. Rör ner havtorn och syltsocker och låt sjuda under lock i 5 minuter. Låt svalna.

2. Vispa grädden till ett mjukt skum.

3. Vispa ihop äggulor med socker och glukossirap till en ljus smet. Rör försiktigt ner grädden. Rör därefter i den nu svala havtornsblandningen.

4. Häll massan i en glassmaskin och låt snurra tills glassen är klar (cirka 20-30 minuter). Servera glassen genast eller frys in för att avnjutas vid ett senare tillfälle. Tips: har du ingen glassmaskin kan du hälla den färdiga glassmeten i en frysburk med lock och låta glassen stelna i fyra timmar. Kom ihåg att röra om i smeten med en timmes mellanrum för att undvika att det bildas iskristaller i glassen.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
1,5 dl Apelsinsaft
200 g Havtorn
1 dl Syltsocker
4 dl Grädde
5 st Äggula
1,5 dl Socker
1 dl Glukossirap

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar