Lingon fungerar utmärkt i en parfait. Servera den frysta härligheten med kolasås för en extra kick som balans mot det syrliga bäret.
Tillagning
1. Vispa ägg och socker luftigt. Vispa grädden i en skild skål.
2. Mosa lingonen i en matberedare eller med en stavmixer.
3. Rör ihop mosade lingon med den vispade grädden och äggblandningen. Häll smeten i en kak- eller parfaitform och täck med aluminiumfolie eller färskfolie.
4. Frys ner parfaiten i minst 5 timmar. Hetta upp formen på utsidan med hjälp av hett vatten så att parfaiten lossnar ur formen. Stjälp ut på ett serverings- eller kakfat.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
2 st | Ägg |
1 dl | Socker |
4 dl | Vispgrädde |
400 g | Frysta lingon |
2 dl | Kolasås |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar