Macarons

Det är bara fantasin som sätter gränser då det kommer till fyllningen på dessa klassiska franska bakelser.

Receptet "Macarons" är i samarbete med Optima

Logo cmyk
Skrivet av Moa Bäckroos, bagare/konditorstudernade Optima
10 Portioner
01:15
00:12
Lätt

Tillagning

1. Sikta mandelmjölet. Mixa sedan mjölet, florsockret och äggvitan. Tillsätt eventuellt hushållsfärgen nu, kom ihåg att färgen bli svagare då smeten senare blandas ut med marängen.

2. Vispa äggvitan till ett hårt skum i en bunke.

3. Koka upp vatten och socker till 118 grader.

4. Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i bunken och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet.

5. Vispa sedan på medelhastighet tills marängen är kall.

6. Blanda mandelblandningen för hand med marängen.

7. Spritsa upp jämna klickar på silikonmattor ca 3 cm i diameter. Har du inte silikonmattor fungerar även vanligt bakplåtspapper bra, kan bara vara lite knepigare att få dem därifrån.

8. Grädda i 150 grader ca 12 min.

9. Låt skalen svalna.

Ingredienser

Portioner: 10
-
+

Macaron

250 g Mandelmjöl
250 g Florsocker
Äggvita

Italiensk maräng

Vatten
250 g Socker
90 g Äggvita

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar