Morotskaka med apesinbloms­honung och nötgranola

Tesco carrot cake main
Annons

Annons.Morotskakan är en riktig festklassiker som passar att serveras både under högtider eller bara en vanlig torsdag eftermiddag.

Receptet "Morotskaka med apesinbloms­honung och nötgranola" är i samarbete med Handelslaget KPO

KPO cmyk
12 Portioner
02:00
Avancerat

Tillagning

1. Börja med att smörja och bröa tre stycken runda ugnsformer eller springformer med 22 cm diameter. Se till att alla ytor är täckta för att kakan inte ska fastna.

2. Värm ugnen till 175 grader.

3. Skala och riv moroten med ett fint rivjärn tills det finns 750 gram färdigt riven morot.

4. Vispa ihop rypsolja med socker och honung med hjälp av en elvisp. Tillsätt äggen en i taget under ständigt vispande. Rör ner vaniljpulver då alla ägg vispats ner i smeten.

5. Blanda ihop alla torra ingredienser förutom granolan i en skild beredningsskål. Rör ner mjölblandningen i sockerblandningen med hjälp av elvispen tills det bildats en jämn smet. Rör försiktigt ner den rivna moroten och granola med hjälp av en slickepott.

6. Fördela smeten mellan formerna och grädda dem på ugnens mellersta fals i 35 minuter, eller tills en provsticka som sticks i mitten av kakan kommer ren ut. Ifall alla former inte ryms samtidigt kan man grädda dem i etapper.

7. Låt kakan svalna helt innan du med hjälp av en tallrik stjälper ut kakan ur formen.

8. Gör lönnsirapsfrostingen genom att vispa ihop färskosten med rumstempererat smör, vaniljpulver, salt och lönnsirap. Använd en elvisp och tillsätt florsockret lite i taget tills det bildats tjock och jämn smet. Dela frostingen i tre delar.

9. Bred en del av frostingen på en av de tre morotskakorna. Lyft den andra morotskaka på den som har frosting, bred mera frosting och sätt den sista morotskakan överst. Nu har du en tre våningars morotskaka med frosting mellan lagren. Bred ännu den sista frostingen på toppen.

10. Mal sönder hälften av pistagenötterna i en matberedare och strö över toppen på kakan. Skär fikonen i klyftor. Placera ut fikonklyftor, hela pistagenötter och granola. Samtliga Tescos produkter finns att köpa från Vasa, Jakobstad och Karleby Prisma.

Ingredienser

Portioner: 12
-
+

Morotskaka

750 g Morot
4,75 dl Rypsolja
3 dl Strösocker
3 dl Farinsocker
1 dl Tesco finest Orange Blossom honung
9 st Ägg
1,5 tsk Vaniljpulver
14 dl Vetemjöl
1,5 msk Kanel
0,5 tsk Malen muskotnöt
1 krm Malen nejlika
3 tsk Bakpulver
1,5 tsk Matsoda
2 dl Tesco finest Seven Nut granola

Lönnsirapsfrosting

350 g Naturell färskost
230 g Mjukt smör
1 tsk Vaniljpulver
0,75 tsk Salt
3 msk Tesco finest Maple syrup
500 g Florsocker

Dekoration

3 st Färska fikon
0,5 dl Pistagenötter
1 dl Tesco finest Seven Nut granola

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar