Mammas bärpaj

En traditionell finsk blåbärspaj med gräddfil.

Skrivet av Sofie Sergelius
10 Portioner
00:15
00:30
Lätt

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader och smörj en pajform (26 cm Ø) med en matsked smör.

2. Vispa ihop smör och socker.

3. Tillsätt vetemjöl, grahamsmjöl och ägg i smörsmeten. Blanda till en jämn smet. Tryck ut degen i pajformen och lite upp längs sidorna.

4. Gör fyllningen genom att blanda ihop gräddfil, ägg, socker och vaniljpulver.

5. Lägg blåbär i ett jämnt lager i pajformen och häll över gräddfilssåsen. Jämna ut så att hela pajformen är täckt av fyllningen.

6. Grädda pajen på mellersta falsen i 30 minuter och servera sedan pajen med vaniljsås eller vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 10
-
+

Botten

100 g Smör
1 dl Socker
1 st Ägg
1,5 dl Vetemjöl
1 dl Fullkornsgrahamsmjöl
1 tsk Bakpulver

Fyllning

200 g Gräddfil
1 st Ägg
0,5 dl Socker
1 krm Vaniljpulver
4 dl Blåbär

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar