Använd riktigt mogna bananer för bästa resultat
Tillagning
1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en brödform.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och sikta ner i äggblandningen.
4. Smält smöret. Rör ner mjölken och smöret i degen och blanda ordentligt.
5. Häll en fjärdedel av degen i en annan beredningsskål och rör i matchapulver.
6. Mosa de mogna bananerna och blanda i den återstående smeten.
7. Häll hälften av den ljusa banansmeten i en smord brödform. Häll hälften av matchasmeten på och marmorera med hjälp av en tandpetare
8. Häll resten av den ljusa smeten på och sedan igen matchasmeten.
9. Grädda i 50 minuter på mellersta falsen.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
3 st | Ägg |
1,25 dl | Strösocker |
3 dl | Vetemjöl |
1 tsk | Bakpulver |
3 msk | Helmjölk |
3 msk | Smör |
2 st | Banan |
1 msk | Matchapulver |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar