Matcha Èclairs med lemon curd

Himmelsk goda bakelser med lite syrligare topping.

Skrivet av Sofie Sergelius
12 Portioner
00:25
00:55
Avancerat

Tillagning

Pâte à coux

1. Värm ugnen till 220 grader.

2. Skär smöret i kuber. Koka upp mjölken, vattnet och smöret. Sänk temperaturen och tillsätt socker och salt.

3. Tillsätt vetemjölet lite i taget. Rör ständigt om med en träslev tills det formats en tjock, slät massa.

4. Fortsätt röra om massan i kastrullen för att torka ut degen, ca 2 minuter.

5. Flytta över degen i en beredningsskål.

6. Använd en handvisp för att röra i ett ägg i taget. Till en början kan smeten se grynig ut, men den slätas ut vid vispandet.

7. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut 12 avlånga bakelser på ett bakplåtspapper.

8. Sänk ugnens temperatur till 180 grader och grädda bakelserna i 40 minuter på mellersta falsen.

9. Ta ut de gräddade éclairen och stick ett litet hål i ändan av varje bakelse för att släppa ut ångan.

10. Ställ tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 5 minuter.

11. Ta ut éclairen och låt svalna innan du fyller dem.

Fyllning med lemon curd och matchatopping

1. Vispa grädden löst och blanda ihop med lemoncurden. Tillsätt citronskalet och blanda.

2. Häll över i en spritspåse och stick in tyllen från botten av bakverket. Spritsa in genom tre hål: en i vardera ända och en i mitten.

3. Smält chokladen i 30 sekunders etapper i mikron. Tillsätt 1 msk matchapulver och doppa bakelsens topp i chokladen.

4. Strö över resterande matchapulver och ställ åt sidan tills glasyren stelnat.

Ingredienser

Portioner: 12
-
+

Pâte à coux

1,2 dl Mjölk
113 g Osaltat smör
1,2 dl Vatten
1 tsk Salt
2 tsk Socker
2,5 dl Vetemjöl
4 st Ägg

Fyllning med lemon curd och matchatopping

300 g Lemon curd
1 dl Grädde
3 msk Mascarpone
1 msk Rivet citronskal
150 g Vitchoklad
1,25 msk Matchapulver

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar