En mäktig chokladkaka med hallon – helt utan mjöl.
Tillagning
1. Värm ugnen till 180 grader.
2. Smörj kanterna på en springform med 26 centimeters diameter och placera ett bakplåtspapper på botten av formen.
3. Smält choklad, smör och socker i en liten kastrull, antingen på låg värme eller i vattenbad. Rör om tills chokladen bildat en tjock och jämn smet tillsammans med smöret. Låt svalna.
4. Tillsätt ett rumsvarmt ägg i taget under konstant vispande. Vispa tills det bildats en slät och fin smet. Rör försiktigt ner hallon och whisky. Häll smeten i springformen.
5. Grädda kakan på ugnens mellersta fals i cirka 30-35 minuter. Ta ut kakan medan den fortfarande är mjuk och dallrig i mitten.
6. Servera med vispad grädde och hallonsylt.
Ingredienser
Portioner:
-
+
300 g | Mörk choklad (över 50%) |
300 g | Smör |
2 dl | Socker |
8 st | Rumstempererat ägg |
150 g | Hallon |
2 msk | Whisky |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar