Mjölfri choklad- och hallonkaka

En mäktig chokladkaka med hallon – helt utan mjöl.

Skrivet av Sofie Sergelius
12 Portioner
00:20
00:35
Medel

Tillagning

1. Värm ugnen till 180 grader.

2. Smörj kanterna på en springform med 26 centimeters diameter och placera ett bakplåtspapper på botten av formen.

3. Smält choklad, smör och socker i en liten kastrull, antingen på låg värme eller i vattenbad. Rör om tills chokladen bildat en tjock och jämn smet tillsammans med smöret. Låt svalna.

4. Tillsätt ett rumsvarmt ägg i taget under konstant vispande. Vispa tills det bildats en slät och fin smet. Rör försiktigt ner hallon och whisky. Häll smeten i springformen.

5. Grädda kakan på ugnens mellersta fals i cirka 30-35 minuter. Ta ut kakan medan den fortfarande är mjuk och dallrig i mitten.

6. Servera med vispad grädde och hallonsylt.

Ingredienser

Portioner: 12
-
+
300 g Mörk choklad (över 50%)
300 g Smör
2 dl Socker
8 st Rumstempererat ägg
150 g Hallon
2 msk Whisky

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar