Mjuk blåbärs­kaka

En enkel blåbärskaka med smak av citron – rör ihop och grädda i en långpanna eller ugnsform.

Skrivet av Sofie Sergelius
30 Portioner
00:15
00:30
Lätt

Tillagning

1. Värm ugnen till 175 grader och klä en 30 x 40 cm ugnsform med bakplåtspapper.

2. Riv skalet på citronen. Blanda citronskal, socker, farinsocker, ägg, mjöl och vaniljpulver i en beredningsskål och häll över smöret. Blanda till en slet smet.

3. Häll hälften av smeten i ugnsformen och strö över 2 dl blåbär. Rör om försiktigt så att blåbären blandar sig i smeten utan att färga den blå. Häll på resterande smet och toppa med blåbär, men rör inte om utan låt blåbären bli på ytan.

4. Grädda på ugnens mellersta fals i 30 minuter. Lyft bort kakan med hjälp av bakplåtspappret och låt den svala på ett galler i ca 5 minuter. Skär kakan i rektangulära bitar och servera med vaniljsås.

Ingredienser

Portioner: 30
-
+
200 g Smält smör
3 dl Socker
2 dl Farinsocker
4 st Ägg
5 dl Vetemjöl
1 dl Fullkornsgrahamsmjöl
1 krm Vaniljpulver
1 st Citron
4 dl Blåbär

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar