Skrämmande kex som är så goda att man bara måste ta en eller fem till.
Tillagning
1. Vispa det mjuka smöret med en elvisp i en minut. Tillsätt båda sockersorterna och vispa tills smeten är ljus och luftig. Tillsätt ägg, mjölk och vaniljpulver.
2. Blanda mjöl, kakaopulver, majsstärkelse, matsoda och salt i en beredningsskål.
3. Använd elvisp för att kombinera de torra och de blöta ingredienserna och den svarta karamellfärgen. Vispa på låg hastighet. Ta bort elvispen och använd en slickepott för att röra ner chokladkornen.
4. Täck med färskfolie och ställ i kallt för minst en och en halv timme.
5. Ta fram degen och använd en rågad matsked av degen för att rulla små bollar. Ställ degbollarna ännu 30 minuter i kallt.
6. Värm ugnen till 180 grader.
7. Placera degbollarna på bakplåtspapper på en ugnsplåt och grädda på mellersta falsen i 12 minuter.
8. Ta ut kexen och tryck fast godisögonen på de varma mjuka kexen. Låt kexen svalna i 5 minuter.
Du kanske också gillar
Ingredienser
200 g | Rumstempererat osaltat smör |
100 g | Farinsocker |
100 g | Socker |
1 st | Rumstempererat ägg |
2 msk | Mjölk |
0,5 tsk | Vaniljpulver |
250 g | Vetemjöl |
30 g | Kakaopulver |
2 tsk | Majsstärkelse |
1 tsk | Matsoda |
0,5 tsk | Salt |
100 g | Vitchokladkorn |
0,5 tsk | Svart karamellfärg |
Godisögon |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar