En hemgjord chokladplatta med lakrits och torkade finländska bär - mums!
Tillagning
1. Skär lakritsen i små bitar.
2. Bryt chokladen i bitar och smält i 30 sekunders etapper i mikoron. Rör om efter varje varv. Låt därefter den smälta chokladen svalna i cirka 5 minuter.
3. Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt eller på ett skärbräde, och häll ut chokladen på en rektangulär yta (tänk dig hur en hel chokladplatta skulle se ut). Strö över lakritsbitar och de blandade torkade bären.
4. Ställ chokladplattan på ett svalt ställe för att stelna (undvik att ställa i kylskåp). Låt stelna i cirka en timme.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
200 g | Mörk choklad (under 70%) |
15 g | Blandade torkade bär |
25 g | Mjuk lakrits |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar