Vanillekipferl är ett traditionellt österrikiskt julbakverk i giffelform.
Ingredienser
Portioner:
-
+
Vanillekipferl
500 g | Mjöl |
100 g | Socker |
400 g | Smör |
200 g | Malda haselnötter |
100 g | Florsocker |
50 g | Vaniljsocker |
Tillagning
Vanillekipferl
1. Knåda mjöl, socker, haselnötter och små bitar av smör ordentligt till en deg.
2. Låt degen ligga i kylen i två timmar.
3. Ta sen en bit av degen och forma den till en rulle. Skär rullen i 2 cm stora bitar och forma gifflar.
4. Lägg gifflarna på en bakplåt med bakpapper. Gifflarna graddas i ugn i 15 minuter.
5. Sen rullas gifflarna varma i en blandning av flor- och vaniljsocker.
6. Servera med te eller kafe.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar