Pavlova med jordgubbar och nutella

Pavlova är en marängtårta som fått sitt namn från ryska prima ballerinan Anna Pavlova. Här är receptet på en extra lyxig variant med jordgubbar och hemgjord nutella.

Skrivet av Sofie Sergelius
12 Portioner
04:00
00:30
Medel

Tillagning

1. Vispa äggvitorna tills de börjar bli fluffiga.

2. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills allt socker löst sig.

3. När marängen inte har sockerkristaller kvar tillsätter du maizena, ättika och salt.

4. Värm ugnen till 120ºc.

5. Bred ut marängen i en cirkel på en plåt klädd med bakplåtspapper.

6. Grädda marängbotten i 1,5 timme. Håll ugnsluckan på glänt under de sista 15 minuterna. ta ut marängen och låt torka i 2 timmar.

7. Värm ugnen till 200 ºc.

8. Placera ett bakplåtspapper på en ugns plåt och strö hasselnötterna i ett jämnt lager på pappret.

9. Rosta hasselnötterna på ugnens mellersta fals i 10 minuter tills de har fin brun färg.

10. Häll hasselnötterna på en kökshandduk och gnugga så att det mesta av skalet lossnar.

11. Mixa nötterna i en matberedare tills oljorna frigörs och du får ett löst nötsmör, vilket tar upptill 7 minuter. Tillsätt florsocker, kakao och vaniljpulver. Mixa till en jämn kräm. Tillsätt oljan i en tunn stråle under omrörning.

12. Vispa upp grädden och smaka av med vaniljpulver och socker.

13. Dela grädden i två skålar och rör ner nästan av nutella i den ena gräddskålen.

14. Skär jordgubbarna i klyftor och rör ihop med socker och lime.

15. Placera den nu torra marängen på ett kakfat. Klicka över av den vanliga grädden och nutellagrädden. Toppa med ett par glassbollar, marinerade jordgubbar, björnbär och syrénblommor. Ringla över av nutella och servera Pavlovan genast.

Ingredienser

Portioner: 12
-
+

Maräng

6 st Äggvita
3 dl Socker
1,5 msk Maizenamjöl
1 tsk Ättiksprit

Limemarinerade jordgubbar

1,5 st Lime
400 g Färska jordgubbar
2 msk Socker

Hemgjord nutella

150 g Hasselnötter
1 dl Florsocker
0,5 dl Kakaopulver
1 krm Vaniljpulver
0,5 msk Rypsolja

Nutellagrädde

4 dl Grädde
3 msk Socker
0,5 tsk Vaniljpulver
5 msk Nutella

Dekoration

50 g Björnbär
100 g Färska jordgubbar
200 g Vaniljglass
100 g Chokladglass
Nutella
Syrénblommor

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar