Genom att toppa dina éclairs med pepparkaka får du en juligare variant av denna söta franska bakelse.
Tillagning
Pâte à coux
1. Värm ugnen till 220 grader.
2. Skär smöret i kuber. Koka upp mjölken, vattnet och smöret. Sänk temperaturen och tillsätt socker och salt.
3. Tillsätt vetemjölet lite i taget. Rör ständigt om med en träslev tills det formats en tjock slät massa.
4. Fortsätt röra om massan i kastrullen för att torka ut degen, ca 2 minuter.
5. Flytta över degen i en beredningsskål.
6. Använd en handvisp för att röra i ett ägg i taget. Till en början kan smeten se grynig ut, men den slätas ut vid vispandet.
7. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut 12 avlånga bakelser på ett bakplåtspapper.
8. Sänk ugnens temperatur till 180 grader och grädda bakelserna i 40 minuter på mellersta falsen.
9. Ta ut de gräddade éclairen och stick ett litet hål i ändan av varje bakelse för att släppa ut ångan.
10. Ställ tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 5 minuter.
11. Ta ut éclairen och låt svalna innan du fyller dem.
Kardemummafärskost och pepparkakstopping
1. Mät upp färskost, grädde och kardemumma i en beredningsskål och vispa ihop. Tillsätt socker.
2. Häll över i en spritspåse.
3. Spritsa in kardemummafärskosten i éclairen genom att sticka tre hål i éclairens botten: en i vardera ända och en i mitten.
4. Smält chokladen i 30 sekunders etapper i mikron och doppa éclairens top i chokladen.
5. Smula över pepparkakan och låt stelna.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Pâte à coux
1,2 dl | Mjölk |
113 g | Osaltat smör |
1,2 dl | Vatten |
1 tsk | Salt |
2 tsk | Socker |
2,5 dl | Vetemjöl |
4 st | Ägg |
Kardemummafärskost och pepparkakstopping
1 tsk | Kardemumma |
6 msk | Färskost |
1,5 dl | Grädde |
1,5 msk | Socker |
150 g | Vitchoklad |
3 st | Pepparkakor |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar