Éclairs med pepparkakssmak

Genom att toppa dina éclairs med pepparkaka får du en juligare variant av denna söta franska bakelse.

Skrivet av sofie
12 Portioner
00:25
00:55
Avancerat

Tillagning

Pâte à coux

1. Värm ugnen till 220 grader.

2. Skär smöret i kuber. Koka upp mjölken, vattnet och smöret. Sänk temperaturen och tillsätt socker och salt.

3. Tillsätt vetemjölet lite i taget. Rör ständigt om med en träslev tills det formats en tjock slät massa.

4. Fortsätt röra om massan i kastrullen för att torka ut degen, ca 2 minuter.

5. Flytta över degen i en beredningsskål.

6. Använd en handvisp för att röra i ett ägg i taget. Till en början kan smeten se grynig ut, men den slätas ut vid vispandet.

7. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut 12 avlånga bakelser på ett bakplåtspapper.

8. Sänk ugnens temperatur till 180 grader och grädda bakelserna i 40 minuter på mellersta falsen.

9. Ta ut de gräddade éclairen och stick ett litet hål i ändan av varje bakelse för att släppa ut ångan.

10. Ställ tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 5 minuter.

11. Ta ut éclairen och låt svalna innan du fyller dem.

Kardemummafärskost och pepparkakstopping

1. Mät upp färskost, grädde och kardemumma i en beredningsskål och vispa ihop. Tillsätt socker.

2. Häll över i en spritspåse.

3. Spritsa in kardemummafärskosten i éclairen genom att sticka tre hål i éclairens botten: en i vardera ända och en i mitten.

4. Smält chokladen i 30 sekunders etapper i mikron och doppa éclairens top i chokladen.

5. Smula över pepparkakan och låt stelna.

Ingredienser

Portioner: 12
-
+

Pâte à coux

1,2 dl Mjölk
113 g Osaltat smör
1,2 dl Vatten
1 tsk Salt
2 tsk Socker
2,5 dl Vetemjöl
4 st Ägg

Kardemummafärskost och pepparkakstopping

1 tsk Kardemumma
6 msk Färskost
1,5 dl Grädde
1,5 msk Socker
150 g Vitchoklad
3 st Pepparkakor

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar