Pepparkaks­fudge

Fudge med en smak av pepparkaka passar perfekt till julen.

25 Portioner
00:30
01:00
Medel

Tillagning

1. Klä en 20 x 20 cm ugnsform med bakplåtspapper.

2. Skär smöret i bitar. Koka upp socker, grädde, sirap och smör i en kastrull. Låt blandningen koka på låg värme cirka 20 minuter till blandningen blivit tjock. Gör ett dropptest genom att droppa ett par droppar av kolan i ett glas med kallt vatten. Då dropparna stelnar är blandningen färdig. Gör ett dropptest med jämna mellanrum eftersom blandningen kan skära sig ifall den kokar för länge.

3. Grovhacka chokladen och smula sönder pepparkakorna.

4. Ta bort den färdiga fudgeblandningen från värmen då den är klar. Rör ner chokladen, kryddorna samt hälften av pepparkakssmulorna då fudgen slutat bubbla.

5. Rör om tills chokladen har smält och häll därefter massan i den bakplåtsklädda formen. Strö över resten av pepparkakssmulorna.

6. Låt fudgen stelna i kallt i en timme.

7. Skär i jämnstora bitar. Förvara fudgen i en lufttät burk i kylskåpet.

Ingredienser

Portioner: 25
-
+
2 dl Socker
2 dl Grädde
2 msk Mörk sirap
50 g Smör
200 g Mjölkchoklad
30 g Pepparkakor
1 tsk Kanel
2 krm Malen ingefära
1 krm Malen nejlika
2 krm Malen muskotnöt

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar