Gör ditt eget tryffelgodis till efterrättsbordet i jul. Här med smarrig polkagrissmak.
Ingredienser
Portioner:
-
+
300 g | Vitchoklad |
1 dl | Grädde |
5 st | Polkagrisar |
Tillagning
1. Hacka chokladen grovt.
2. Koka upp grädden i en kastrull och tillsätt den hackade chokladen.
3. Rör om tills chokladen smält. Ta bort från plattan.
4. Häll i en skål och ställ i kylskåpet för att stelna, ca 2 timmar.
5. Krossa polkagrisarna i en mortel.
6. Forma små kulor av tryffelmassan med hjälp av två teskedar.
7. Rulla kulorna släta med händerna. Rulla därefter tryfflarna i polkagriskrosset tills de är helt täckta av polkagriskross.
8. Förvara tryfflarna i en lufttät burk med lock.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar