Portvins­pocherade päron

Päron pocherade i portvin är pricken på i:et efter julmiddagen.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:35
Medel

Tillagning

1. Häll portvin, socker, vaniljpulver, muskotnöt och kanel i en liten kastrull och koka upp i 5 minuter.

2. Skala päronen men lämna stjälken. Kärna ur päronen från botten med hjälp av en vass kniv.

3. Tillsätt päronen i portvinet och koka på låg värme i 15 minuter.

4. Ta bort från värmen och låt stå ytterligare 15 minuter innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
4 st Päron
1 liter Portvin
1 dl Socker
1 tsk Vaniljpulver
1 tsk Malen muskotnöt
2 tsk Kanel

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar