Pumpaglass med pumpakrokant

Pumpaglass med pumpakrokant - en pumpaälskares dröm!

Skrivet av Barbara Meinhart
5 Portioner
01:00
Lätt

Ingredienser

Portioner: 5
-
+

Pumpaglass

100 g Socker
1 dl Apelsinjuice
3 st Ägg
1 nypa Vaniljpulver
1 dl Mjölk
2 dl Grädde
2 msk Pumpafrön
500 g Butternutpumpa

Tillagning

Pumpaglass

1. Skala och hacka pumpan i små bitar. Koka pumpabitar, apelsinjuice och vaniljpulver. Mixa pumpamassan i en mixer och låt fräsa i 30 minuter i en stekpanna på låg värme.

2. Blanda socker, mjölk och grädde och låt sjuda i några minuter.

3. Blanda sockerblandningen och pumpamassan och låt fräsa i 15 minuter i en stekpanna.

4. Kör den färdiga blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 4 timmar.

Pumpakrokant

1. Rosta pumpafrön i en het stekpanna. Ringla över honung eller strö på socker och låt pumpafröna karamelliseras.

2. Krossa pumpafröna med en mortel.

3. Strö pumpakrokanten över glassen. Servera med frukter och chokladsås.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar