Vitchoklad tryfflar med smak av pumpapaj är ett måste på Halloween!
Tillagning
Pumpapuré
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Skär en pumpan på hälft, gröp ur kärnorna och placera på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Grädda på mellersta falsen i 60 minuter.
3. Använd en sked för att gröpa ur pumpaköttet, lägg i en matberedare och kör till en slät smet. Tips: Använd resten av pumpapurén till exempel i en risotto, pasta eller soppa.
Tryfflar
1. Hacka chokladen grovt.
2. Koka upp grädden i en kastrull och tillsätt den hackade chokladen.
3. Rör om tills chokladen smält. Ta bort från plattan.
4. Rör ihop alla kryddor, tillsätt pumpapurén och rör ner i chokladen. Häll över i en skål och ställ i kylskåpet för att stelna, ca 2 timmar.
5. Forma små kulor av tryffelmassan med hjälp av två teskedar. Rulla kulorna släta med händerna.
6. Värm resterande vitchoklad i 30 sekunders etapper i mikrovågsugnen. Rör ner kokosoljan för att tunna ut chokladen.
7. Doppa tryfflarna i chokladen och ställ på ett bakplåtspapper för att rinna av. Ställ kallt för att stelna cirka 30 minuter.
8. Smält ett par marshmallows åt gånge i mikron i 30 sekunder. Använd fingrarna för att dra ut den smultna marshmallowmassan över tryfflarna så att de är inlindade i bandageliknande remsor.
9. Använd den röda gelfärgen för att rita ögon på tryfflarna. Förvara tryfflarna i en lufttät burk i kylskåpet.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Pumpapuré
1 kg | Butternutpumpa |
Tryfflar
400 g | Vitchoklad |
0,5 dl | Grädde |
1 dl | Pumpapuré |
1 tsk | Kanel |
1 krm | Malen ingefära |
1 krm | Malen nejlika |
1 krm | Malen muskotnöt |
1 krm | Malen kryddpeppar |
4 st | Havrekex |
Dekoration
250 g | Vitchoklad |
1 tsk | Kokosolja |
20 g | Marshmallow |
Röd gelfärg |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar