Rabarberpaj

Sommar, sol och rabarberpaj med glass!

Receptet "Rabarberpaj" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
8 Portioner
00:30
00:30
Lätt

Ingredienser

Portioner: 8
-
+
1 paket
10 g Smör
500 g

Fyllning

1 dl Grädde
200 g Naturell färskost
2 st Ägg
1 dl Socker
0,5 st Vaniljstång
1 tsk Färsk ingefära

Tillagning

1. Smörj in pajformen eller flera portionsformar. Sätt deg på botten och på sidorna. Skiva rabarbern. Blanda fyllningen. Häll fyllningen i formen på degen. Sätt rabarbern ovanpå. Grädda i ungens nedre del ca 30 min. Om ytan blir för mörk täck pajen med ett bakplåtspapper.

2. Låt svalna och servera med vaniljsås kryddat med kanel. Eller varför inte göra som Herr Snellman, dvs. avnjuta den med glass!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar