Raw chokladkaka

Nyttigare och godare - gör en rå chokladkaka som smälter i munnen.

Receptet "Raw chokladkaka" är i samarbete med Optima

Logo cmyk
Skrivet av Elaine Östman, kockstuderande Optima
12 Portioner
03:00
Medel

Tillagning

Botten

1. Grovhacka nötterna i en mixer.

2. Tillsätt dadlar, kakao och salt och mixa tills du har ett hack inte en deg.

3. Tryck ut bottnen i en form med löstagbar kant.

4. Frys så länge du gör fyllningen.

Fyllning

1. Häll av blötläggningsvattnet och skölj nötterna noggrant.

2. Smält oljan över vattenbad.

3. Blanda alla ingredienser i en mixer och mixa. (Har du en mindre mixkanna så mixa gärna fyllningen i 2 omgångar)

4. Häll fyllningen i formen.

5. Låt stå i frysen i 8 timmar. Ta fram kakan 30 minuter före servering.

Ingredienser

Portioner: 12
-
+

Botten

2,5 dl Hasselnötter
8 st Färska dadlar
3 msk Kakaopulver
1 krm Salt

Fyllning

9 dl Cashewnötter
2,5 dl Kokosfett
1,5 dl Vatten
2,5 dl Lönnsirap
1 dl Kakaopulver
1 krm Vaniljpulver
1 krm Salt

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar