Skotska pannkakor

Satsa på en riktigt lyxig frukost med extratjocka, skotska pannkakor.

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
Lätt

Tillagning

Buttermilk (Kärnmjölk)

1. Rör ihop mjölken med citronsaften och låt stå i ca 10 minuter tills mjölken surnat och bildat lite klumpar.

Pannkakssmet

1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.

2. Bryn smöret i en liten kastrull genom att smälta smöret och låta det få en brun färg. Låt svalna.

3. Vispa upp ägg i en separat skål. Tillsätt kärnmjölk och det avsvalnade smöret under omrörning.

4. Tillsätt mjölblandningen till de torra ingredienserna under ständig omrörning. Smeten kommer att vara tjock.

5. Lägg en tsk smör i en stekpanna och hetta upp på hög värme. Häll 1/4 av smeten i stekpannan och sänk värmen. Stek ca 5 minuter per sida.

6. Servera pannkakorna med skivad banan, den saltade karamellsåsen och hackade nötter!

Salt karamellsås

1. Smält socker i en kastrull tills det fått en mörk brun färg.

2. Tillsätt smöret och rör om tills det blandats in i sockret.

3. Häll i grädden och koka upp i 1 minut. Tillsätt salt och lyft åt sidan.

4. Låt såsen svalna innan servering.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Buttermilk (Kärnmjölk)

2,5 dl Mjölk
1 msk Citronsaft

Pannkakssmet

5 dl Glutenfritt mjöl
0,5 tsk Salt
0,5 tsk Bakpulver
1 tsk Socker
1 msk Brynt smör
2,5 dl Kärnmjölk
1 st Ägg
1 msk Smör

Salt karamellsås

2,5 dl Socker
100 g Smör
1,25 dl Grädde
1 msk Salt

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar