Satsa på en riktigt lyxig frukost med extratjocka, skotska pannkakor.
Tillagning
Buttermilk (Kärnmjölk)
1. Rör ihop mjölken med citronsaften och låt stå i ca 10 minuter tills mjölken surnat och bildat lite klumpar.
Pannkakssmet
1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.
2. Bryn smöret i en liten kastrull genom att smälta smöret och låta det få en brun färg. Låt svalna.
3. Vispa upp ägg i en separat skål. Tillsätt kärnmjölk och det avsvalnade smöret under omrörning.
4. Tillsätt mjölblandningen till de torra ingredienserna under ständig omrörning. Smeten kommer att vara tjock.
5. Lägg en tsk smör i en stekpanna och hetta upp på hög värme. Häll 1/4 av smeten i stekpannan och sänk värmen. Stek ca 5 minuter per sida.
6. Servera pannkakorna med skivad banan, den saltade karamellsåsen och hackade nötter!
Salt karamellsås
1. Smält socker i en kastrull tills det fått en mörk brun färg.
2. Tillsätt smöret och rör om tills det blandats in i sockret.
3. Häll i grädden och koka upp i 1 minut. Tillsätt salt och lyft åt sidan.
4. Låt såsen svalna innan servering.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Buttermilk (Kärnmjölk)
2,5 dl | Mjölk |
1 msk | Citronsaft |
Pannkakssmet
5 dl | Glutenfritt mjöl |
0,5 tsk | Salt |
0,5 tsk | Bakpulver |
1 tsk | Socker |
1 msk | Brynt smör |
2,5 dl | Kärnmjölk |
1 st | Ägg |
1 msk | Smör |
Salt karamellsås
2,5 dl | Socker |
100 g | Smör |
1,25 dl | Grädde |
1 msk | Salt |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar