Toffee- och jordnöts­cookies

Supergoda cookies som blir härligt sega i kanterna och mjuka i mitten.

Receptet "Toffee- och jordnöts­cookies" är i samarbete med Optima

Logo cmyk
Skrivet av Victoria Lindgren, bagare/konditorstuderande Optim
20 Portioner
00:40
00:09
Medel

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 ᵒC.

2. Vispa samman smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker.

3. Tillsätt ägget och äggulan och blanda till en jämn smet.

4. Blanda sedan i vetemjölet och bakpulvret. Knåda tills degen gått ihop.

5. Dela toffeegodisarna i mindre bitar och hacka chokladen.

6. Blanda ner toffeegodisarna, jordnötterna och chokladen i degen och blanda tills allt är jämnt fördelat.

7. Klä en plåt med bakplåtspapper.

8. Rulla 20 st bollar av degen och placera på plåt med jämna mellanrum. Platta till varje boll en aning. (Om du vill kan du strö över lite nötter och mindre bitar av toffeegodisarna före gräddning)

9. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 7-9 minuter.

10. Låt svalna på plåt.

Ingredienser

Portioner: 20
-
+
200 g Smör
1,5 dl Strösocker
1,5 dl Farinsocker
2 tsk Vaniljsocker
1 st Ägg
1 st Äggula
4,5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
15 st Toffeegodisar
0,75 dl Salta jordnötter
75 g Mörk choklad

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar