Tranbär-kinuskikex

Syrliga och söta kex för alla tillfällen.

Skrivet av Sofie Sergelius
25 Portioner
00:20
00:15
Medel

Tillagning

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Vispa ihop smör, farinsocker och sirap tills det är luftigt.

3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smörsmeten. Rör om tills en jämn smet.

4. Skär de mjuka gräddkaramellerna i små tärningar.

5. Rör försiktigt ner hela tranbär och gräddkaramelltärningar i smeten. Undvik att söndra bären.

6. Stjälp ut smeten på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Strö lite mjöl över degen och använd händerna för att trycka ut en cirka 30 x 30 cm, cirka 1,5 cm tjock kvadrat av smeten.

7. Grädda på ugnens mellersta fals i 15 minuter.

8. Grovhacka chokladen och smält den i 30 sekunders etapper i mikron.

9. Ta ut plåten ur ugnen och skär genast till diamantformade kex. Låt svala och ringla därefter över den smälta chokladen. Låt chokladen stelna innan servering.

10. Förvara kexen i en lufttät burk i kylskåpet.

Ingredienser

Portioner: 25
-
+
125 g Mjukt smör
1 dl Farinsocker
0,5 dl Ljus sirap
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 krm Salt
100 g Gräddkarameller (typ Omar)
50 g Tranbär
25 g Vitchoklad

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar