Syrliga och söta kex för alla tillfällen.
Tillagning
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Vispa ihop smör, farinsocker och sirap tills det är luftigt.
3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smörsmeten. Rör om tills en jämn smet.
4. Skär de mjuka gräddkaramellerna i små tärningar.
5. Rör försiktigt ner hela tranbär och gräddkaramelltärningar i smeten. Undvik att söndra bären.
6. Stjälp ut smeten på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Strö lite mjöl över degen och använd händerna för att trycka ut en cirka 30 x 30 cm, cirka 1,5 cm tjock kvadrat av smeten.
7. Grädda på ugnens mellersta fals i 15 minuter.
8. Grovhacka chokladen och smält den i 30 sekunders etapper i mikron.
9. Ta ut plåten ur ugnen och skär genast till diamantformade kex. Låt svala och ringla därefter över den smälta chokladen. Låt chokladen stelna innan servering.
10. Förvara kexen i en lufttät burk i kylskåpet.
Du kanske också gillar
Ingredienser
125 g | Mjukt smör |
1 dl | Farinsocker |
0,5 dl | Ljus sirap |
3 dl | Vetemjöl |
1 tsk | Bakpulver |
1 krm | Salt |
100 g | Gräddkarameller (typ Omar) |
50 g | Tranbär |
25 g | Vitchoklad |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar