Vaniljglass

Vaniljglass är allt annat än intetsägande ifall man gör den på äkta vanilj.

Skrivet av Sofie Sergelius
6 Portioner
00:15
00:30
Medel

Tillagning

1. Vispa grädden till ett mjukt skum.

2. Vispa ihop äggulor med socker och glukossirap till en ljus smet. Rör försiktigt ner grädden och tillsätt därefter vaniljpulvret. Rör om tills vaniljen spridits sig jämnt ut i smeten.

3. Häll massan i en glassmaskin och låt snurra tills glassen är klar (cirka 20-30 minuter). Servera glassen genast eller frys in för att avnjutas vid ett senare tillfälle.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
4 dl Grädde
5 st Äggula
1,5 dl Socker
0,5 tsk Vaniljpulver
1 dl Glukossirap

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar