Vegan Cheesecake

En fräsch smak av citrus gör denna cheesecake ljuvlig.<br />
<br />

Receptet "Vegan Cheesecake" är i samarbete med Optima

Logo cmyk
Skrivet av Elaine Östman, kockstuderande Optima
16 Portioner
Lätt

Tillagning

Botten

1. Mixa kakorna fint och tillsätt det smälta margarinet.

2. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. 22-24 cm i diameter.

3. Grädda kakbottnen i 175 grader i 10 minuter.

Fyllning

1. Skölj citronen under hett vatten.

2. Riv citronskalet och pressa ur saften.

3. Blanda ihop färskosten med citronsaften och skalet.

4. Koka upp havregrädde och gelésocker och låt sjuda en halv minut.

5. Blanda havregrädden ihop med färskostblandningen.

6. Häll fyllningen över kakbottnen och låt stelna i kyl.

Topping

1. Koka upp hallon och vatten i en kastrull. Koka tills hallonen blir mosiga.

2. Tillsätt gelésockret och koka ytterligare en halvminut. Sila bort kärnorna.

3. Häll toppingen över kakan i ett jämnt lager och låt stelna helt i kylen.

4. Dekorera med veganchoklad och maräng gjord på kikärtsspad.

Ingredienser

Portioner: 16
-
+

Botten

15 st Digestivkex
125 g Mjölkfritt margarin

Fyllning

1 dl Havregrädde
1 dl Gelésocker
450 g Oatly färskost
1 st Citron

Topping

250 g Hallon
1 dl Vatten
2 dl Gelésocker

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar