Vegansk frukosttårta

En fräsch vegansk frukosttårta med smak av rostade solrosfrön och syrliga hallon - perfekt att duka fram på brunch!

Skrivet av Moa Bäckroos
10 Portioner
00:10
00:50
Lätt

Tillagning

Botten

1. Rosta solrosfröna i ugnen i 180 grader 8 minuter. Låt svalna.

2. Mixa solrosfröna i en matberedare, fröna ska vara hackade men inte pulvriserade.

3. Tillsätt urkärnade dadlar, kokosolja och salt. Mixa till en sammanhängande kladdig smet.

4. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, där bottnet är fodrat med bakplåtspapper.

5. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.

Fyllning

1. Mixa hallon, agavesirap och citronsaft med en stavmixer.

2. Vispa yoghurt och färskost i en beredningsskål.

3. Tillsätt hallonmixen i yoghurtblandningen. Rör om väl.

4. Häll fyllningen ovanpå solrosbottnet och ställ in formen i frysen minst 5 timmar innan servering, tårtan kan även frysas ner ett dygn på förhand.

5. Ta ut tårtan ur frysen 20 minuter innan servering.

6. Dekorera med färska bär, och servera genast!

Ingredienser

Portioner: 10
-
+

Botten

4 dl Solrosfrön
10 st Färska dadlar
2 msk Kokosolja
0,5 tsk Salt

Fyllning

200 g Hallon
0,5 dl Agavesirap
0,5 st Citron
250 g Växtbaserad vaniljyoghurt
250 g Växtbaserad färskost

Dekoration

Färska bär

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar