Pepparkakstryffel med ingefära

Överraska med spännande ingefärassmak i din pepparkakstryffel.

Skrivet av Sofie Sergelius
20 Portioner
00:35
02:00
Medel

Ingredienser

Portioner: 20
-
+
300 g Vitchoklad
1 dl Grädde
1 msk Färsk ingefära
100 g Vitchoklad
3 st Pepparkakor

Tillagning

1. Hacka chokladen grovt.

2. Koka upp grädden i en kastrull och tillsätt den hackade chokladen.

3. Rör om tills chokladen smält. Ta bort från plattan.

4. Skala och riv ingefäran och rör ner. Häll i en skål och ställ i kylskåpet för att stelna, ca 2 timmar.

5. Forma små kulor av tryffelmassan med hjälp av två teskedar.

6. Rulla kulorna släta med händerna.

7. Värm chokladen i 30 sekunders etapper i mikrovågsugnen. Krossa pepparkakorna till små smulor.

8. Doppa tryfflarna i chokladen och ställ på ett bakplåtspapper för att rinna av. Smula över pepparkakssmulor. Ställ kallt.

9. Förvara tryfflarna i en lufttät burk med lock.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar