Havtornsmjöd

I denna variant på den traditionella mjöden möter syrligt sött i en perfekt balans.

Receptet "Havtornsmjöd" är i samarbete med Åbo Akademi

Aalogo
Skrivet av Jesper Lagerström, ämneslärarstuderande
10 Portioner
00:15
Medel

Tillagning

1. Koka upp vatten, farinsocker, socker. Blanda ner havtornssaften.

2. Låt blandningen kallna till 37 grader. Tillsätt jästen.

3. Lägg 5 russin och 1 tsk socker direkt i varje flaska. Detta recept räcker till 2 flaskor á 1,5 liter. Häll mjödblandningen i flaskorna med hjälp av en tratt. Sätt på kork. OBS! Lägg inte korken för tättslutande, för då exploderar flaskan!

4. Låt flaskorna stå kallt. Mjöden är färdig efter tre dagar. Ta bort russinen och servera väl kyld med havtorn.

Ingredienser

Portioner: 10
-
+
2 liter Vatten
1 dl Farinsocker
1 dl Socker
2,5 dl Havtornssaft
1 tsk Färskjäst
10 st Russin
2 tsk Socker

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar