Tomatglögg

Är du trött på vanlig glögg? Här kommer en österbottnisk variant.

Receptet "Tomatglögg" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
12 Portioner
Lätt

Tillagning

1. Dela tomaterna och lägg dem i en saftkokare (saft-maija). Koka ur tomaterna i ca 2 timmar eller tills saften har slutat droppa.

2. Ta en ren kökshandduk (en du kan undvara eftersom den blir missfärgad). Sätt kryddorna i kökshandduken och knyt fast med ett snöre.

3. Blanda tomatsaft, kryddpåsen och socker i en kastrull och låt koka upp. (Om man vill förvara glöggen i en längre tid tillsätt konserveringsmedel). Låt svalna. Sätt tomatglöggen med kryddpåsen i kylen i 3 dagar.

4. Avlägsna kryddpåsen. Vid servering blanda 1 del glögg och 1 del vatten. Servera med russin och mandel.

Ingredienser

Portioner: 12
-
+
4 kg Tomat
1 dl Kardemumma
1 dl Kanel
10 st Kryddnejlika
0,5 dl Färsk ingefära
1 kg Strösocker

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar