Vitvinsglögg

Vitvinsglögg med apelsin.

0 Portioner
00:10
24:00
Lätt

Tillagning

1. Skiva ena apelsinen och all ingefära. Pressa saften ur den andra apelsinen.

2. Blanda ihop alla ingredienser förutom det vita vinet i en kastrull och koka upp i cirka 3 minuter.

3. Tillsätt vinet, sänk temperatur en och låt glöggen sjuda i cirka 2 minuter.

4. Ta bort kastrullen från värmen. Låt glöggen dra sig i övertäckt i kylskåp i ett dygn.

5. Sila av glöggen och hetta upp innan servering.

Ingredienser

Portioner: 0
-
+
2 st Apelsin
30 g Färsk ingefära
1 tsk Nejlika
2 st Kanelstång
5 st Stjärnanis
1 dl Socker
2 dl Vatten
0,75 liter Torrt vitt vin

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar