Dragonkyckling

Dragon och kyckling är en suverän kombination. Här har den franska klassikern fått en tvist från kocken Nigella Lawson.

4 Portioner
00:30
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
3 msk Olivolja
1 knippe Vårlök
4 msk Färsk finhackad dragon
4 st Kycklingbröst
1,5 dl Vermut
1 tsk Salt
2,5 dl Grädde
2 krm Vitpeppar

Tillagning

1. Skiva vårlöken i tunna skivor. Hetta upp en traktörpanna med olivolja och tillsätt vårlöken och hälften av den finhackade dragonen. Fräs löken i ett par minuter utan att den får färg, och häll över i en liten skål.

2. Tillsätt mera olivolja vid behov och stek kycklingbrösten på ena sidan i cirka 5 minuter tills de fått färg. Sväng på filéerna och tillsätt vermut och salt. Placera locket på pannan och låt sjuda på medelvärme i cirka 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära ett snitt i bröstets tjockaste del.

3. Lyft över den färdiga kycklingen på ett fat. Hetta upp traktörpannan så att resterande vätska börjar koka och tillsätt därefter grädde, resten av dragonen och vitpeppar. Servera kycklingfiléerna med såsen, extra dragon och vårlök.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar