Hallon­marinerade kyckling­klubbor

Skivad vårlök passar perfekt till klibbiga kycklingklubbor med hallonglaze.<br />

2 Portioner
00:50
Lätt

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader. Placera ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

2. Blanda ihop salt och peppar med majsstärkelse i en skål. Torka kycklingklubborna torra med ett hushållspapper och rulla dem därefter i majsstärkelsen. Placera på bakplåtspappret.

3. Grädda kycklingklubborna på mellersta falsen i 45 minuter tills kycklingen är gyllene.

4. Tillred hallonsåsen medan kycklingen gräddas genom att röra ihop balsamico, hallonsylt, sojasås, vatten och ingefära i en liten kastrull. Koka upp blandningen och låt sjuda på medelvärme i cirka 10 minuter tills såsen reducerats med minst en fjärdedel och såsen tjocknat. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt såsen svalna.

5. Ta ut den färdiga kycklingen ur ugnen och placera i en stor skål. Häll över hallonsåsen och rör om så att alla klubbor är täckta av såsen.

6. Servera kycklingklubborna med finhackad vårlök.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
500 g Kycklingklubbor
0,5 tsk Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
3 msk Majsstärkelse
1 dl Hallonsylt
0,5 dl Balsamico
0,5 dl Vatten
1 msk Riven färsk ingefära
0,5 msk Sojasås
25 g Smör
2 st Vårlöksstjälkar

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar