Kalkon-kikärtsallad med caesardressing

Kalkonsnurror och kikärter kan inte bli fel.

Receptet "Kalkon-kikärtsallad med caesardressing" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
00:35
Medel

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
400 g Kikärter
2 skivor Vitt rostbröd
1 tsk Salt
1 msk Olivolja
1 kruka Romansallad
1 paket Herr Snellmans Panerad kalkon
1 nypa Parmesan

Caesardressing

1,5 dl Vitvinsvinäger
1 st Äggula
2 st Pressade vitlöksklyftor
1 nypa Peppar
4 st Sardeller
1 dl Olivolja

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Vispa ihop vinäger och äggulan till caesardressningen. Tillsätt peppar, sardellerna och till sist olivoljan.

3. Skär brödet i tärningar. Ringla olivolja i en ungfast form. Lägg i kikärterna, salta och rör om. Rosta ärterna i ugnen i ca 12 minuter. Lägg brödtärningarna i formen med kikärterna och fortsätt rosta, ca 8 minuter, eller tills brödtärningarna fått fin färg. Vänd någon gång under tiden.

4. Tärna kalkonskivorna och tillsätt tärningarna i salladen.

5. Blanda kikärterna och brödtärningarna med salladen. Ringla dressingen över och hyvla på parmesanosten.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar