Krispig kyckling­burgare med coleslaw

Hamburgare med coleslaw och friterad kyckling, för dig som vill prova på något nytt.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
01:00
Medel

Tillagning

1. Tillred kycklingmarinaden genom att blanda ihop citronsaften med mjölken i en stor skål. Låt mjölken stå i 10 minuter tills det bildats klumpar och tillsätt därefter salt och vitlökspulver. Placera kycklingfiléerna i mjölken, täck skålen med färskfolie och marinera kycklingen i en timme i kylskåp.

2. Tillred paneringssmeten genom att blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

3. Gör coleslaw genom att riva vitkålen fint med en osthyvel. Rör ihop majonnäs med senapen, citronsaft, peppar och honung. Tillsätt den rivna vitkålen i majonnäsblandningen. Ställ kallt medan allt annat tillreds.

4. Hetta upp rypsoljan till 180 grader i en traktörpanna. Kontrollera att temperaturen är rätt genom att placera en liten bit bröd i pannan, ifall brödbiten med detsamma flyter upp till ytan och blir gyllenbrun på bara någon minut är fettet tillräckligt varmt.

5. Ta fram en ugnsform och värm ugnen till 50 grader.

6. Lyft bort kycklingfiléerna ur marinaden, låt överlopps vätska droppa av, och panera filéerna i vetemjölsblandningen. Placera de panerade filéerna i rypsolja och fritera 3-5 minuter tills filén blivit gyllene och kycklingen är genomstekt.

7. Placera de färdigt friterade filéerna i ugnsformen och håll dem varma i mitten av ugnen tills alla filéer är friterade.

8. Placera en skiva gouda på varje kycklingfilé, placera formen tillbaka i ugnen och låt osten smälta i ett par minuter.

9. Skala och skiva rödlöken.

10. Rosta hamburgarbröden i en brödrost. Placera ett salladsblad på bottenskivan, kycklingfilén på salladen och klicka en matsked av coleslaw på filén. Toppa med skivad rödlök och hamburgarbrödet. Servera hamburgaren varm

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
4 st Kycklingbröst
2,5 dl Mjölk
1 msk Citronsaft
0,5 tsk Salt
1 krm Vitlökspulver

Panering

150 g Vetemjöl
1 tsk Salt
1 tsk Grovmalen svartpeppar
0,5 tsk Vitlökspulver
1 tsk Torkad timjan
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Bakpulver
1 tsk Chilipulver

Coleslaw

250 g Vitkål
5 msk Majonnäs
2 krm Grovmalen svartpeppar
1,5 tsk Flytande honung
1,5 tsk Dijon-senap
2 tsk Citronsaft

Tillbehör

1 liter Rypsolja
4 st Hamburgerbröd
4 blad Isbergssallad
1 st Rödlök
4 skivor Gouda

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar