Hela middagen i en och samma gryta. Lägg igång på morgonen och kom hem till en färdig måltid.
Tillagning
1. Krydda kycklingbrösten med torkad timjan, torkad rosmarin, salt och peppar
2. Hetta upp hälften av smöret i en kastrull och stek kycklingbrösten ett par minuter per sida tills de fått en vacker stekyta. Ta bort filéerna ur pannan.
3. Skala och finhacka vitlöken. Häll oljan i slow cooker-grytan, rör ner vitlök, färsk rosmarin och timjan.
4. Tvätta potatisarna och rör ner dem i grytan. Placera de stekta kycklingfiléerna i ett jämnt lager på potatisarna.
5. Smält resten av smöret i en liten kastrull och häll över innehållet.
6. Lägg på långkoksinställningen (I) och låt slow cookern puttra i 6 timmar.
7. Ta bort kycklingfiléerna och potatisarna ur grytan, rör ner grädde i vätskan som blivit kvar, höj slow cookerns temperatur till hög (II) och koka ihop såsen i 30 minuter. Smaka av med salt.
8. Placera tillbaka potatisen och kycklingen i grytan och låt dem värmas upp i såsen innan servering.
Du kanske också gillar
Ingredienser
800 g | Kycklingbröst |
0,5 tsk | Torkad timjan |
0,5 tsk | Torkad rosmarin |
0,5 tsk | Salt |
1 krm | Grovmalen svartpeppar |
80 g | Smör |
2 msk | Olivolja |
5 klyftor | Vitlök |
1 kvist(ar) | Färsk rosmarin |
6 stjälk(ar) | Färsk timjan |
800 g | Siiklipotatis |
1 tsk | Salt |
1,5 dl | Grädde |
Salt |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar