Kyckling och potatis i slow cooker

Hela middagen i en och samma gryta. Lägg igång på morgonen och kom hem till en färdig måltid.

Skrivet av Sofie Sergelius
6 Portioner
00:20
06:30
Medel

Tillagning

1. Krydda kycklingbrösten med torkad timjan, torkad rosmarin, salt och peppar

2. Hetta upp hälften av smöret i en kastrull och stek kycklingbrösten ett par minuter per sida tills de fått en vacker stekyta. Ta bort filéerna ur pannan.

3. Skala och finhacka vitlöken. Häll oljan i slow cooker-grytan, rör ner vitlök, färsk rosmarin och timjan.

4. Tvätta potatisarna och rör ner dem i grytan. Placera de stekta kycklingfiléerna i ett jämnt lager på potatisarna.

5. Smält resten av smöret i en liten kastrull och häll över innehållet.

6. Lägg på långkoksinställningen (I) och låt slow cookern puttra i 6 timmar.

7. Ta bort kycklingfiléerna och potatisarna ur grytan, rör ner grädde i vätskan som blivit kvar, höj slow cookerns temperatur till hög (II) och koka ihop såsen i 30 minuter. Smaka av med salt.

8. Placera tillbaka potatisen och kycklingen i grytan och låt dem värmas upp i såsen innan servering.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
800 g Kycklingbröst
0,5 tsk Torkad timjan
0,5 tsk Torkad rosmarin
0,5 tsk Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
80 g Smör
2 msk Olivolja
5 klyftor Vitlök
1 kvist(ar) Färsk rosmarin
6 stjälk(ar) Färsk timjan
800 g Siiklipotatis
1 tsk Salt
1,5 dl Grädde
Salt

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar