Kyckling­hamburgare

En annorlunda hamburgare med kyckling, brie och djävulssylt.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:10
Lätt

Tillagning

1. Salta och peppar kycklingfiléerna. Grilla i en het grill ca 5 minuter per sida.

2. Skär upp en filé för att kontrollera att den är genomstekt. Lägg filéerna på en tallrik och täck med aluminiumfolie för att de ska hållas varma.

3. Skär hamburgerbröden på hälft och lägg i en ångkokare (eller i sil ovanför en kastrull med vatten). Ångkoka bröden ca 5 minuter tills de blivit mjuka. Rosta därefter bröden i en brödrost. På det här viset får du en semla med knaprig utsida och mjuk insida.

4. Skär äpplet på hälft och ta skiva halvorna i tunna skivor.

5. Lägg ett par äppelskivor på hamburgerbrödets botten. Placera två kycklingfiléer på äpplet och toppa med brie, djävulssylt och ruccola.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
8 st Kyckling innerfilé
2 krm Salt
2 krm Peppar
4 st Hamburgerbröd
4 msk Djävulssylt
8 skivor Brieost
1 st Grönt äpple (Granny Smith)
50 g Ruccola

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar