Kycklinggryta med influenser från Mexiko - en enkel och snabb maträtt för hela familjen.
Tillagning
1. Riv skalet på limen.
2. Skär kycklingen i bitar och krydda med salt, peppar, cayennepulver och saften från en lime.
3. Skala lök och vitlök. Skär löken i skivor och finhacka vitlöken.
4. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs löken i ett par minuter. Tillsätt vitlök, rökt paprikapulver, spiskummin, limezest och svartpeppar. Fräs i en minut och tillsätt sedan tomatkross och kidneybönor.
5. Hetta upp, rör ner vatten, grönsaksbuljong, majs och kyckling. Låt grytan puttra på medelvärme i cirka 10 minuter.
6. Servera grytan med kokt ris, crème fraiche och finhackad vårlök.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
1 st | Lime |
400 g | Kycklingbröst |
2 krm | Salt |
1 krm | Grovmalen svartpeppar |
2 krm | Cayennepeppar |
1 st | Gul lök |
3 klyftor | Vitlöksklyfta |
1 msk | Olivolja |
1 tsk | Rökt paprikapulver |
1 tsk | Spiskummin |
2 krm | Grovmalen svartpeppar |
400 g | Tomatkross |
230 g | Kidneybönor |
0,5 dl | Vatten |
1 st | Grönsaksbuljongtärning |
100 g | Majskorn |
100 g | Crème fraiche |
50 g | Vårlök |
Ris |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar