Mexikansk kycklingryta

Kycklinggryta med influenser från Mexiko - en enkel och snabb maträtt för hela familjen.

Skrivet av Sofie Sergelius
6 Portioner
00:15
00:15
Medel

Tillagning

1. Riv skalet på limen.

2. Skär kycklingen i bitar och krydda med salt, peppar, cayennepulver och saften från en lime.

3. Skala lök och vitlök. Skär löken i skivor och finhacka vitlöken.

4. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs löken i ett par minuter. Tillsätt vitlök, rökt paprikapulver, spiskummin, limezest och svartpeppar. Fräs i en minut och tillsätt sedan tomatkross och kidneybönor.

5. Hetta upp, rör ner vatten, grönsaksbuljong, majs och kyckling. Låt grytan puttra på medelvärme i cirka 10 minuter.

6. Servera grytan med kokt ris, crème fraiche och finhackad vårlök.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
1 st Lime
400 g Kycklingbröst
2 krm Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
2 krm Cayennepeppar
1 st Gul lök
3 klyftor Vitlöksklyfta
1 msk Olivolja
1 tsk Rökt paprikapulver
1 tsk Spiskummin
2 krm Grovmalen svartpeppar
400 g Tomatkross
230 g Kidneybönor
0,5 dl Vatten
1 st Grönsaksbuljongtärning
100 g Majskorn
100 g Crème fraiche
50 g Vårlök
Ris

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar