Ölburkskyckling

En Amerikansk grillklassiker - hel kyckling stående på en burk med öl.

5 Portioner
01:30
Medel

Tillagning

1. Blanda ihop kryddorna i mortel och mortla till en tjock pasta. Tillsätt olivoljan och rör om.

2. Öppna ölburken och häll hälften av ölen i en skål. Placera kycklingen i skålen med öl och låt marineras i 30 minuter i kallt.

3. Värm grillen tills den har en temperatur på cirka 200 grader (med locket fast).

4. Ta fram kycklingen, lyft bort ur ölen och gnid in kryddblandningen över hela kycklingen. Tryck in lite extra kryddor under skinnet.

5. Placera den marinerade kycklingen på ölburken, så att ölburken trycks in i kycklingen.

6. Placera ölkycklingen i grillen och grilla i stående position i 50 minuter. Pensla med mera olivolja ett par gånger medan kycklingen grillas.

7. Servera kycklingen med råstekt potatis eller ris med en gräddfilssås.

Ingredienser

Portioner: 5
-
+
1 tsk Salt
1 tsk Grovmalen svartpeppar
1 msk Finhackad färsk rosmarin
1 msk Färsk salvia
2 st Vitlöksklyfta
0,5 dl Olivolja
1,3 kg Kyckling
5 dl Öl

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar