En Amerikansk grillklassiker - hel kyckling stående på en burk med öl.
Tillagning
1. Blanda ihop kryddorna i mortel och mortla till en tjock pasta. Tillsätt olivoljan och rör om.
2. Öppna ölburken och häll hälften av ölen i en skål. Placera kycklingen i skålen med öl och låt marineras i 30 minuter i kallt.
3. Värm grillen tills den har en temperatur på cirka 200 grader (med locket fast).
4. Ta fram kycklingen, lyft bort ur ölen och gnid in kryddblandningen över hela kycklingen. Tryck in lite extra kryddor under skinnet.
5. Placera den marinerade kycklingen på ölburken, så att ölburken trycks in i kycklingen.
6. Placera ölkycklingen i grillen och grilla i stående position i 50 minuter. Pensla med mera olivolja ett par gånger medan kycklingen grillas.
7. Servera kycklingen med råstekt potatis eller ris med en gräddfilssås.
Du kanske också gillar
Ingredienser
1 tsk | Salt |
1 tsk | Grovmalen svartpeppar |
1 msk | Finhackad färsk rosmarin |
1 msk | Färsk salvia |
2 st | Vitlöksklyfta |
0,5 dl | Olivolja |
1,3 kg | Kyckling |
5 dl | Öl |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar