Röd kyckling­curry

Thai curry är en thailändsk rätt som innehåller en currypasta. Termen "thai curry" kan även betyda enbart currypastan, inte själva maträtten.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:30
Medel

Tillagning

1. Skala och finhacka vitlök och ingefära, placera hacket i en mortel och mortla till en tjock pasta.

2. Skiva chilin tunt, halvera de gröna bönorna och skär bort ändorna.

3. Skär kycklingfiléerna i stora bitar, cirka 3 x 3 cm.

4. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt vitlök-ingefärspastan och fräs i två minuter på medelvärme. Rör ner den röda currypastan, fräs en minut och tillsätt därefter kokosmjölken. Hetta upp tills blandningen kokar, sänk därefter temperaturen tills blandningen sjuder. Låt sjuda i 15 minuter.

5. Tillsätt kycklingbitarna, placera ett lock på och låt sjuda i cirka 8 minuter. Rör ner bönor och koka i ytterligare 4 minuter.

6. Smaka av med fisksås och socker, koka upp en sista gång och ta sedan curryn bort från värmen. Tillsätt nästan all thaibasilika.

7. Servera kycklingcurryn med basmatiris, eventuellt extra hackad chili, thaibasilika och koriander.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
2 st Vitlöksklyfta
5 g Färsk ingefära
5 g Färsk röd chili
100 g Gröna bönor
550 g Kycklingbröst
1 msk Olja
2 msk Röd currypasta
4 dl Kokosmjölk
2 msk Fisksås
1 tsk Farinsocker
1 kruka Thaibasilika
Färsk koriander
Kokt basmatiris

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar