Kryddigt, krämigt och fylligt. Vem älskar inte indiskt?
Ingredienser
Portioner:
-
+
Marinerad kyckling
800 g | Kyckling |
1 tsk | Gurkmeja |
1 tsk | Salt |
0,5 tsk | Cayennepeppar |
Tomatcurry
1 st | Rödlök |
1 msk | Kokosfett |
1 tsk | Gurkmeja |
0,5 st | Grönsaksbuljongtärning |
2,5 dl | Vatten |
1 tsk | Salt |
1 tsk | Spiskummin |
0,5 tsk | Malen nejlika |
800 g | Konserverad tomatkross |
2 tsk | Flytande honung |
Tillagning
1. Börja med att skära kycklingen i bitar och därefter krydda bitarna med gurkmeja, salt och cayennepeppar. Ställ i kylskåpet för en timme.
2. Ta fram en tjockbottnad kastrull. Hacka rödlöken och fräs i kastrullen i kokosfett på medel värme i två minuter. Tillsätt alla kryddor och fräs ett par minuter till.
3. Koka upp vatten och smula i grönsaksbuljongtärningen.Blanda ner grönsaksbuljong, honung och tomatkross med den frästa löken. Koka på låg värme med lock på ca 30 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
5. Häll såsen tillbaka i kastrullen och tillsätt kycklingen. Koka i 15 minuter.
6. Servera curryn med ris, naanbröd och raita.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar