En enkel gryta med kyckling och jordnötssmör som för tankarna till den afrikanska västkusten.
Tillagning
1. Skär kycklingbrösten i en centimeter stora tärningar, häll över i en beredningsskål och tillsätt kryddorna. Ställ i kallt i minst 30 minuter.
2. Halvera chilin, ta bort kärnorna och finhacka fruktköttet. Hacka tomaterna grovt.
3. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära och häll över i en kastrull tillsammans med kokosolja och chili.
4. Stek på medelvärme i 5 minuter, sänk temperaturen, tillsätt hackade tomater och rör om.
5. Ta fram en beredningsskål och vispa ihop vatten med kycklingbuljongtärningen, jordnötssmöret och kokosmjölken. Häll över blandningen i kastrullen och låt sjuda på hög värme i 10 minuter.
6. Tillsätt kycklingen, sänk temperaturen och koka på medelvärme under lock i 15 minuter.
7. Använd en slev för att ta vara på cirka 1 deciliter av vätskan från grytan. Häll vätskan i en skål och rör ner majsmjöl. Red av grytan med majsmjölsblandningen. Hacka koriandern grovt, rör ner i grytan och låt puttra i ytterligare 5 minuter.
8. Servera grytan med kokt ris, grovt hackade jordnötter och hackad koriander.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Marinerad kyckling
400 g | Kycklingbröst |
1 tsk | Salt |
1 tsk | Gurkmeja |
1 tsk | Kanel |
1 krm | Chiliflingor |
Gryta
1 st | Röd chili |
1 st | Lök |
4 st | Vitlöksklyfta |
5 g | Ingefära |
1 msk | Kokosolja |
3 st | Tomat |
1 st | Kycklingbuljongtärning |
4 dl | Vatten |
3 msk | Jordnötssmör |
2 dl | Kokosmjölk |
0,5 dl | Majsmjöl |
Tillbehör
6 dl | Kokt ris |
1 dl | Färsk koriander |
2 msk | Saltade och rostade jordnötter |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar