Gör enkelt en egen marinad till sillen med majonnäs, äppel och curry.
Ingredienser
Portioner:
-
+
Äppel och currysill
4 st | Lättsaltade sillfiléer |
1 st | Grönt äpple (Granny Smith) |
1 tsk | Färsk ingefära |
2 msk | Majonnäs |
2 msk | Crème fraiche |
1 tsk | Grov dijonsenap |
1 msk | Gräslök |
1 tsk | Currypulver |
2 msk | Färskpressad citronjuice |
Tillagning
Äppel och currysill
1. Skölj sillen under kallt vatten och skär i 2 cm sneda skivor.
2. Skala och riv ingefäran och finhacka gräslöken.
3. Skala och tärna äpplet och blanda ihop med ingefära, majonnäs, crème fraiche, senap och gräslök. Smaksätt med citronsaft och curry.
4. Häll blandningen över sillbitarna och låt stå i kallt 1-2 dygn innan servering.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar