Äppel- och currysill

Gör enkelt en egen marinad till sillen med majonnäs, äppel och curry.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
23:59
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Äppel och currysill

4 st Lättsaltade sillfiléer
1 st Grönt äpple (Granny Smith)
1 tsk Färsk ingefära
2 msk Majonnäs
2 msk Crème fraiche
1 tsk Grov dijonsenap
1 msk Gräslök
1 tsk Currypulver
2 msk Färskpressad citronjuice

Tillagning

Äppel och currysill

1. Skölj sillen under kallt vatten och skär i 2 cm sneda skivor.

2. Skala och riv ingefäran och finhacka gräslöken.

3. Skala och tärna äpplet och blanda ihop med ingefära, majonnäs, crème fraiche, senap och gräslök. Smaksätt med citronsaft och curry.

4. Häll blandningen över sillbitarna och låt stå i kallt 1-2 dygn innan servering.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar