Cajun­laxspett

Cajunkryddad fisk med färsk ananas på ett spett, mums!

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
01:00
Medel

Tillagning

1. Placera bambuspetten i kallt vatten och låt stå i 30 minuter.

2. Skär bort skinnet från laxen och skär köttet i cirka 3x3 centimeter stora bitar.

3. Blanda ihop cajunkrydda med vitlökspulver i en stor skål. Rör ner laxbitarna i cajunblandningen så att alla sidor på alla laxbitar täcks av kryddblandningen.

4. Skala rödlöken och skär den i klyftor.

5. Skala ananasen och skär frukten i bitar, cirka 3x3 centimeter stora.

6. Placera en bit ananas, en lökklyfta och en bit fisk på spettet, upprepa tills spettet är fullt. Upprepa med alla fiskspett. Pensla alla spett med olja så att de inte fastnar på grillen.

7. Grilla spetten cirka 5 minuter, vänd på dem ett par gånger under tiden.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
400 g Lax
2 msk Cajunkrydda
1 tsk Vitlökspulver
4 st Rödlök
150 g Färsk ananas
1 msk Olivolja
Bambuspett

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar