En laxburgare med thailändska smaker passar varma sommardagar.
Tillagning
1. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Finhacka vårlöksstjälkarna.
2. Skär bort skinnet på laxen och laxen i mindre bitar. Placera laxen tillsammans med currypastan, saften från limen, socker, fisksås, spiskummin, vårlök och vitlök i en matberedare. Kör till en slät smet.
3. Forma fyra biffar av fisksmeten och grilla biffarna 3 minuter per sida.
4. Tillred aiolin genom att skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop vitlöken med limesaft, grädde och majonnäs.
5. Rosta semlorna och sprid aioli på bottenhalvan. Toppa med fiskbiffen, sallad, skivad lök och färsk koriander.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
400 g | Lax |
1 msk | Röd currypasta |
0,5 st | Lime |
2 tsk | Socker |
2 tsk | Fisksås |
1 tsk | Spiskummin |
6 stjälk(ar) | Vårlök |
2 klyftor | Vitlök |
Limeaioli
1 dl | Majonnäs |
1 st | Vitlöksklyfta |
1 tsk | Limesaft |
1 msk | Grädde |
Tillbehör
4 st | Brioche semlor |
0,5 st | Lök |
Blandad sallad | |
Färsk koriander |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar