Fiskburgare med röd curry

En laxburgare med thailändska smaker passar varma sommardagar.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:30
Medel

Tillagning

1. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Finhacka vårlöksstjälkarna.

2. Skär bort skinnet på laxen och laxen i mindre bitar. Placera laxen tillsammans med currypastan, saften från limen, socker, fisksås, spiskummin, vårlök och vitlök i en matberedare. Kör till en slät smet.

3. Forma fyra biffar av fisksmeten och grilla biffarna 3 minuter per sida.

4. Tillred aiolin genom att skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop vitlöken med limesaft, grädde och majonnäs.

5. Rosta semlorna och sprid aioli på bottenhalvan. Toppa med fiskbiffen, sallad, skivad lök och färsk koriander.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
400 g Lax
1 msk Röd currypasta
0,5 st Lime
2 tsk Socker
2 tsk Fisksås
1 tsk Spiskummin
6 stjälk(ar) Vårlök
2 klyftor Vitlök

Limeaioli

1 dl Majonnäs
1 st Vitlöksklyfta
1 tsk Limesaft
1 msk Grädde

Tillbehör

4 st Brioche semlor
0,5 st Lök
Blandad sallad
Färsk koriander

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar