Mätta magen med en fiskgryta med smak av fänkål.
Tillagning
1. Skala lök och vitlök. Finhacka båda två.
2. Skär fänkålen i små tärningar och skiva purjolöken tunt. Riv zestet på citronen.
3. Tvätta potatisen och skär i jämnstora tärningar.
4. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, fänkål och purjolök i ett par minuter. Rör ner citronzest och fiskbuljongtärningar. Fräs i ett par minuter.
5. Skär fisken i jämna bitar, cirka 2 x 2 centimeter.
6. Tillsätt tomatpuré, tomatkross, vitt vin, vatten och potatis.
7. Låt grytan koka i cirka 10 minuter, lite beroende på potatisarnas storlek, och rör därefter i grädde.
8. Koka upp och tillsätt fiskbitar. Koka grytan i 5 minuter tills fisken är färdig. Servera grytan med färsk persilja och gräslök.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
1 st | Lök |
1 st | Vitlöksklyfta |
150 g | Fänkål |
50 g | Purjolök |
1 st | Citron |
3 msk | Olivolja |
2 st | Fiskbuljongtärning |
1 msk | Tomatpuré |
400 g | Tomatkross |
2 dl | Vitt vin |
1 dl | Vatten |
300 g | Sej |
300 g | Lax |
1,5 dl | Grädde |
200 g | Siiklipotatis |
0,5 kruka | Färsk persilja |
2 msk | Finhackad gräslök |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar