Fiskgryta med fänkål

Mätta magen med en fiskgryta med smak av fänkål.

6 Portioner
00:15
00:20
Medel

Tillagning

1. Skala lök och vitlök. Finhacka båda två.

2. Skär fänkålen i små tärningar och skiva purjolöken tunt. Riv zestet på citronen.

3. Tvätta potatisen och skär i jämnstora tärningar.

4. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, fänkål och purjolök i ett par minuter. Rör ner citronzest och fiskbuljongtärningar. Fräs i ett par minuter.

5. Skär fisken i jämna bitar, cirka 2 x 2 centimeter.

6. Tillsätt tomatpuré, tomatkross, vitt vin, vatten och potatis.

7. Låt grytan koka i cirka 10 minuter, lite beroende på potatisarnas storlek, och rör därefter i grädde.

8. Koka upp och tillsätt fiskbitar. Koka grytan i 5 minuter tills fisken är färdig. Servera grytan med färsk persilja och gräslök.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
1 st Lök
1 st Vitlöksklyfta
150 g Fänkål
50 g Purjolök
1 st Citron
3 msk Olivolja
2 st Fiskbuljongtärning
1 msk Tomatpuré
400 g Tomatkross
2 dl Vitt vin
1 dl Vatten
300 g Sej
300 g Lax
1,5 dl Grädde
200 g Siiklipotatis
0,5 kruka Färsk persilja
2 msk Finhackad gräslök

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar