Glasmästarens sill

Glasmästarens sill är en klassiker både under jul och midsommar.

2 Portioner
00:30
48:00
Medel

Tillagning

1. Skala och skiva löken och moroten.

2. Mät upp vatten, ättika och socker i en liten kastrull och tillsätt vitpeppar och lagerblad.

3. Koka upp tills sockret lösts upp. Låt ättikslagen svalna.

4. Skölj sillfiléerna och skär i dem bitar.

5. Sterilisera en glasburk med lock.

6. Lägg sillbitar med lök- och morotsskivor i den steriliserade burken. Häll laget över sillen och låt stå i kallt i minst två dygn innan servering.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
1 st Liten lök
1 st Morot
1 dl Vatten
0,5 dl Ättiksprit
0,5 dl Socker
1 krm Grovmalen vitpeppar
1 st Lagerblad
100 g Lättsaltade sillfiléer

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar