Glasmästarens sill är en klassiker både under jul och midsommar.
Tillagning
1. Skala och skiva löken och moroten.
2. Mät upp vatten, ättika och socker i en liten kastrull och tillsätt vitpeppar och lagerblad.
3. Koka upp tills sockret lösts upp. Låt ättikslagen svalna.
4. Skölj sillfiléerna och skär i dem bitar.
5. Sterilisera en glasburk med lock.
6. Lägg sillbitar med lök- och morotsskivor i den steriliserade burken. Häll laget över sillen och låt stå i kallt i minst två dygn innan servering.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
1 st | Liten lök |
1 st | Morot |
1 dl | Vatten |
0,5 dl | Ättiksprit |
0,5 dl | Socker |
1 krm | Grovmalen vitpeppar |
1 st | Lagerblad |
100 g | Lättsaltade sillfiléer |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar