Gravad lax

Traditionell gravad lax. Inga konstigheter här.

Skrivet av Sofie Sergelius
10 Portioner
00:15
48:00
Lätt

Tillagning

1. Dela laxfilén på mitten.

2. Blanda ihop socker, salt, peppar och finhackad dill.

3. Gnid in laxen med socker- och saltblandningen och lägg fiskens köttsida mot köttsida.

Gravad lax pa gang
Gravad lax traditionell

4. Lägg laxen i en plastpåse på ett fat i kylen. Placera en tyngd på.

5. Vänd upp och ner på plastpåsen efter 1 dygn. Efter ytterligare 1 dygn är laxen klar.

6. Torka av filéerna och skär upp tunna skivor. Garnera med extra dill.

Ingredienser

Portioner: 10
-
+
1 kg Lax
4 msk Strösocker
4 msk Havssalt
2 msk Krossad rosépeppar
1 knippe Dill

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar