Sik med smak av lime och mynta är sommarens fräschaste fiskrätt.
Ingredienser
Portioner:
-
+
400 g | Sikfilé |
2 msk | Salt |
2 msk | Socker |
0,5 dl | Hackad mynta |
2 msk | Limesaft |
1 krm | Limezest |
Tillagning
1. Bena sikfiléerna (använd dig av minst två lika stora filéer).
2. Blanda ihop salt och socker i en skål tillsammans med limezest.
3. Gnid in siken med socker- och saltblandningen och strö över av den finhackade myntan. Placera en filéns köttsida mot den andra filéns köttsida, så att filéerna är på varandra. Lägg siken i en plastpåse på ett fat i kylen. Placera en tyngd på. Vänd upp och ner på plastpåsen efter 1 dygn. Efter ytterligare 1 dygn är fiken klar. Torka av filéerna och skär upp tunna skivor. Garnera med extra mynta och limeskivor.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar