Limegravad sik

Sik med smak av lime och mynta är sommarens fräschaste fiskrätt.

4 Portioner
48:30
Medel

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
400 g Sikfilé
2 msk Salt
2 msk Socker
0,5 dl Hackad mynta
2 msk Limesaft
1 krm Limezest

Tillagning

1. Bena sikfiléerna (använd dig av minst två lika stora filéer).

2. Blanda ihop salt och socker i en skål tillsammans med limezest.

3. Gnid in siken med socker- och saltblandningen och strö över av den finhackade myntan. Placera en filéns köttsida mot den andra filéns köttsida, så att filéerna är på varandra. Lägg siken i en plastpåse på ett fat i kylen. Placera en tyngd på. Vänd upp och ner på plastpåsen efter 1 dygn. Efter ytterligare 1 dygn är fiken klar. Torka av filéerna och skär upp tunna skivor. Garnera med extra mynta och limeskivor.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar